EVEN VOORAF

Welkom op mijn site!

Om eventuele teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk dat U het volgende goed doorleest.

Doelgroep
Hoewel ik breed opgeleid ben en ervaring heb met meerdere doelgroepen heb ik gekozen om me toe te leggen op (complex) trauma en hechtingsproblematiek. Dit omvat de gevolgen van incest, verwaarlozing of acute trauma’s, zoals PTSS, dissociatieve problematiek en problemen in de persoonlijkheidsontwikkeling. Ik werk vooral met volwassenen, maar aangezien bovenstaande hulpvragen het hele systeem treffen is er indien nodig ook aandacht voor kinderen/ jong volwassenen.

Openingstijden
De praktijk is open op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 17.00 uur en op vrijdagochtend van 8.30 – 13.00 uur. Als het nodig is maak ik wel eens een afspraak buiten deze tijden maar NIET op reguliere basis. Als deze dagen niet matchen met Uw mogelijkheden is behandeling bij mij helaas niet mogelijk.

Bereikbaarheid
Aangezien mijn mobiel uit staat tijdens sessies ben ik telefonisch vaak niet bereikbaar. U kunt U het beste contact opnemen via de mail of een bericht inspreken op mijn voicemail.

Wachtlijst
Ik heb meestal een wachtlijst. Als U zich wilt aanmelden kunt U informeren wat de actuele wachttijd is. Ik probeer altijd zo snel mogelijk een intake te plannen, zodat wij beiden kunnen kijken of het zinvol is U op de wachtlijst te zetten. Deze intake duurt minimaal een sessie en wordt in rekening gebracht.

Kosten
Mijn uurtarief bedraagt 80 euro per uur. Mensen met een minimum inkomen kunnen in overleg in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief.

Vergoedingen
Afhankelijk van de ernst van de klachten en de te verwachte behandelduur zijn er twee verschillende mogelijkheden:

1. U hebt een hulpvraag, maar deze belemmert Uw dagelijks leven niet heel sterk.

De inschatting is dat U met een relatief korte behandeling (bijvoorbeeld 25 sessies) voldoende verandert om op eigen kracht verder te kunnen. Deze behandelingen vallen binnen de aanvullende verzekering. U betaalt zelf de kosten (80 euro per uur). Een deel van dit bedrag kunt U terugkrijgen via Uw aanvullende verzekering, afhankelijk van hoe U verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor zelf Uw verzekeringspolis voordat U een afspraak maakt. Vergoedingen voor psycho­moto­rische therapie en haptotherapie vallen onder alternatieve zorg. U heeft geen verwijsbrief nodig voor deze behandelingen.

Mensen met minimuminkomen kunnen in overleg in aanmerking komen voor een gereduceerd tarief.

2. U hebt klachten die Uw leven en relaties sterk en/of langdurig beïnvloeden.

Voor deze behandelingen werk ik vanuit Melody PsyCare (Arnhem). Naast mij hebt U een regiebehandelaar die betrokken is bij intake, diagnostiek, opstellen van het behandelplan en evaluaties. Deze behandelaar kan een groter of minder groot aandeel hebben in de directe behandeling. De behandellocatie kan in Arnhem zijn (dinsdag en vrijdagochtend) of in Beekbergen (maandag en donderdag). Als tijdens een intake blijkt dat een behandeling vanuit Melody PsyCare voor U het meest geschikt is dan informeer ik U over de volgende stappen. Deze inschatting maak ik NIET telefonisch omdat ik dan te veel informatie mis vanuit het directe contact.