Relatiebegeleiding

Een goede relatie ontstaat niet vanzelf, maar vraagt aandacht en zorg.
Elke relatie is een creatie! Het affectieve contact is de basis voor de liefdesrelatie.

Relatieproblemen zijn vaak het gevolg van een verstoorde communicatie binnen de relatie.  Als het goed gaat voel je je veilig en geborgen bij elkaar en juist daardoor kan en durf je jezelf verder te ontwikkelen, van elkaar te leren en  nog meer jezelf te worden. Maar als je relatie onder druk staat, zorgt dat voor een heel basaal gevoel van onveiligheid. Ruzie, terugkerende conflicten, wederzijds onbegrip en meer verwijdering zijn daarvan meestal het gevolg.

Voor wie?

Als je er beiden van overtuigd bent dat je relatie het waard is en als je beiden bereid bent de herhalende patronen tussen jullie te onderzoeken plus je eigen aandeel hierin, kun je gebruik maken van haptotherapeutische relatiebegeleiding.

Hoe ziet haptotherapeutische relatiebegeleiding er uit?

In deze begeleiding wordt gewerkt vanuit de hechtings,- en ontwikkelingstheorie,  haptotherapie en EFT (Emotionally Focused Therapie). Focus van de begeleiding is HOE het contact en de communicatie tussen beide partners verloopt.

Via gesprekken en hierop aansluitende  haptotherapeutische werkvormen kijk je samen naar de interactie tussen jullie twee. Om uit de frustrerende cadans te komen van wie wat zei en wie wat deed richten we de aandacht op wat er in het hier en nu gebeurd tussen jullie beiden en wat de beleving hierbij is. Je ervaart aan den lijve hoe de een beweegt en wat dit met de ander doet, en visa versa. Hoe maak je contact of hoe hou je dit af? Je krijgt inzicht in jezelf en de ander en hoe je met je gedrag elkaar beïnvloedt. Je ontdekt dat onder het gedrag dat je zo stoort aan de ander een behoefte aan- of angst voor- verbinding zit. Ik kijk en voel mee en help jullie om patronen te signaleren, te onderzoeken en vooral de onderliggende emoties en behoeften te belichten.

In deze zoektocht komen al snel ieders eigen overgevoeligheden boven, en wordt duidelijk hoe je partner die raakt en wat je van de ander nodig hebt om je juist gesteund te weten in wat kennelijk moeilijk is. Samen kunnen jullie in weer andere oefenvormen uitproberen wat je kunt veranderen in de interactie, wat dat kost en oplevert. De kunst is om in dit proces ondanks je onveilige gevoel toch open te durven zijn naar elkaar, omdat je dan de mogelijkheid hebt elkaar (opnieuw) te bereiken.

Na het uitproberen wat je kunt veranderen, volgt het kiezen wat je wilt veranderen. Hoe kun je trouw zijn aan jezelf en ook rekening houden met je partner?

Je eigen overgevoeligheden kunnen het soms lastig maken rekening te houden met die van de ander. De zoektocht naar verandering kan er dus ook toe leiden dat duidelijk wordt dat wat de een nodig heeft meer is dan wat de ander kan of wil investeren. Dat het niet past, en dat het beter is om uit elkaar te gaan. Dat is een pijnlijke constatering, maar wel een heldere en eerlijke uitkomst, waarna je zonder oneigenlijke verwijten over en weer afscheid kunt nemen.

 

Kosten:

€ 100,- per 75 minuten

 

Terug naar aanbod.

 

Arnhemseweg 532 - 7361 CN Beekbergen - 06-22581222 - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Graag uw aandacht voor het volgende: Deze mail is verzonden vanaf een .INFO domein. Voordeverandering heeft geen domein geregistreerd met een .NL extensie. Wanneer u email stuurt naar voordeverandering.NL, zal deze niet bij de voordeverandering.INFO mailbox terecht komen. Uw mail kan dan ook niet worden gelezen en of in behandeling worden genomen. Ik verzoek u vriendelijk om uw adresboek waar opportuun aan te passen naar .INFO en de NL extensie te verwijderen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Marianne Houben This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it     www.voordeverandering.info www.facebook.com/Voordeverandering