foto_site.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Houben (1958)    

Al vanaf mijn kindertijd heb ik een fascinatie voor wat mensen beweegt, letterlijk en figuurlijk Ik ging medicijnen studeren om het menselijk lichaam beter te leren kennen en begrijpen. Tijdens deze studie heb ik veel heb geleerd over anatomie, fysiologie en neurologie van het lichaam, maar een visie op de mens als geheel miste ik. Het zieke lichaam stond centraal, de mens met al zijn emoties en levenskracht kwam voor mij teveel in het gedrang.

Na mijn doctoraal geneeskunde maakte ik de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg. Om die wereld én mezelf beter te leren kennen heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van onder meer lichaamgerichte therapie, gestalttherapie, hypnotherapie, Downing, psychomotorische therapie, dialectische gedragstherapie en haptotherapie.

Als professioneel therapeut werk ik sinds 1990 met  volwassenen, met zowel ernstig getraumatiseerde mensen als met mensen die met een klein zetje weer zelf op weg kunnen. Hechtingsproblemen, trauma en verwaarlozing,  hooggevoeligheid en AD(H)D hebben mijn speciale aandacht.  Mijn fascinatie voor wat mensen beweegt is er alleen maar groter van geworden.

Visie

Lichaam en geest zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als mensen in contact zijn met zichzelf (dwz: in contact met hun lichaam, hun behoeften, gedachten, emoties en levensdoel) en vandaaruit met anderen, is het steeds opnieuw schitterend om te zien wat voor kracht en potentie vrij komt.

Contact leggen staat centraal in mijn manier van werken. Mijn aanpak is verder te karakteriseren met de volgende woorden: profesionaliteit en gelijkwaardigheid, zachte confrontatie en humor. Er is ruimte voor spiritualiteit en verschillende geloofsopvattingen.

Meer lezen over Marianne Houben?

Opleidingen en werkervaring

Inspiratiebronnen

 

Arnhemseweg 532 - 7361 CN Beekbergen - 06-22581222 - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Graag uw aandacht voor het volgende: Deze mail is verzonden vanaf een .INFO domein. Voordeverandering heeft geen domein geregistreerd met een .NL extensie. Wanneer u email stuurt naar voordeverandering.NL, zal deze niet bij de voordeverandering.INFO mailbox terecht komen. Uw mail kan dan ook niet worden gelezen en of in behandeling worden genomen. Ik verzoek u vriendelijk om uw adresboek waar opportuun aan te passen naar .INFO en de NL extensie te verwijderen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Marianne Houben This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it     www.voordeverandering.info www.facebook.com/Voordeverandering