Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapie voor mensen met psychische en/of psychosociale problemen die het dagelijks leven ernstig belemmeren.

PMT is geschikt bij klachten die aan den lijve voelbaar zijn en bij problemen die via het lichaam goed te bewerken zijn:
•    Depressies met gevoelloosheid of juist onrust/irritatie
•    Angst en hyperventilatie
•    Terugkerende pijnklachten
•    ADHD
•    Burn out, spanningsklachten en onbegrepen lichamelijke klachten
•    Emoties niet voelen of juist overspoeld worden.
•    Sociale angst
•    Trauma’s
•    Een negatief zelfbeeld
•    Een verstoorde lichaamsbeleving

PMT is niet geschikt bij actuele psychose, ernstige verslaving of wanneer regelmatig een crisisopname noodzakelijk is.

Kenmerken van PMT

Uitgangspunt van PMT is dat denken, voelen en handelen nauw met elkaar samen hangen. In het dagelijkse leven zijn we ons vaak niet zo bewust van de signalen die het lichaam ons geeft. De manier waarop je staat of loopt, hoe je ademhaalt, maar ook de spanning of pijn die je voelt, weerspiegelen hoe je hebt leren omgaan met voor jou lastige situaties of traumatische ervaringen.

PMT helpt je meer bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft. Van je lichaamshouding, van de manier waarop je je beweegt en van de betekenis van gevoelens en lichamelijke klachten. Daarmee is het lichaam in de PMT aangrijpingspunt bij het hervinden van een gezonde balans.

PMT is een probleemgerichte therapie. We werken met een scala aan nonverbale werkwijzen, waaronder sensorimotor therapie ( Ogden), ontspanningsoefeningen, focussen, symbolisch werk,  ademhalingsbewustwording en mindfulness. Eenvoudige lichaamsoefeningen stellen je in staat bewuster waar te nemen of anders te reageren dan je gewend bent. In kleine stappen kunnen zo veranderingen op gang komen: lichamelijk, mentaal en emotioneel.


Kosten

€80,- voor een sessie van 60 minuten.

Met een verwijsbrief van de huisarts kan de behandeling vergoed worden door  Uw zorgverzekering. U krijgt dan  een intake door een van mijn collega’s van de GGzpraktijk in Arnhem.

Zonder verwijsbrief krijgt u, afhankelijk van de zorgverzekeraar, een deel van de behandeling vergoed. Informeer bij Uw zorgverzekeraar of kijk op www.vaktherapie.nl

Meer informatie over PMT: http://www.nvpmt.nl    en http://www.vaktherapie.nl

 

Terug naar aanbod.  

 

Arnhemseweg 532 - 7361 CN Beekbergen - 06-22581222 - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Graag uw aandacht voor het volgende: Deze mail is verzonden vanaf een .INFO domein. Voordeverandering heeft geen domein geregistreerd met een .NL extensie. Wanneer u email stuurt naar voordeverandering.NL, zal deze niet bij de voordeverandering.INFO mailbox terecht komen. Uw mail kan dan ook niet worden gelezen en of in behandeling worden genomen. Ik verzoek u vriendelijk om uw adresboek waar opportuun aan te passen naar .INFO en de NL extensie te verwijderen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Marianne Houben This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it     www.voordeverandering.info www.facebook.com/Voordeverandering