Haptotherapie

Haptotherapie begeleidt mensen om opnieuw contact te leggen met zichzelf en anderen. Het helpt je om weer te voelen dat je mag zijn wie je bent. Te voelen wat goed voor jou is en wat niet. Te herkennen wat echt belangrijk is in jouw leven en van daaruit te handelen.

Haptotherapie is geschikt als je:
•    na een ingrijpende ervaring opnieuw balans in je leven wil brengen
•    worstelt met vragen over zingeving of identiteit
•    wil werken aan de relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s
•    je jouw lichaam weer wilt toeeigenen, bijv na misbruik of bij kanker
•    wil leren luisteren naar je gevoel
•    wil leren omgaan met je pijn en verdriet
•    anders wil leren omgaan met veranderingen, spanning en conflicten
•    praten niet voldoende helpt

 

Kenmerken van Haptotherapie

Haptotherapie is de therapeutische toepassing van Haptonomie, de wetenschap van het gevoelsleven. Een haptotherapeut heeft "verstand van voelen". In de Haptonomie gaan we ervan uit dat mensen lichamelijk en emotioneel contact met anderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Dat klinkt logisch, toch is contact met anderen niet vanzelfsprekend.

Onder druk van maatschappelijke verwachtingen gaan we vaak voorbij aan onze gevoelens en behoeften. En aan de gevoelens en behoeften van de mensen om ons heen. In onze snelle wereld wordt de behoefte aan echt contact steeds groter: iemand die naar je luistert, geraakt worden door de emoties van een ander of een vertrouwde, lichamelijke aanraking.

In tegenstelling tot veel andere therapievormen staan bij haptotherapie niet de problemen centraal. We werken ontwikkelingsgericht. De nadruk ligt juist op je kracht en kansen. Op de mogelijkheden om je als mens verder te  ontwikkelen. Hiervoor zijn wezenlijke ontmoetingen met anderen onmisbaar.

De lichamelijke aanraking is de meest directe vorm van communicatie tussen mensen en heeft in de haptotherapie een centrale plek. Tijdens de sessies leer je vanuit de ervaringen die je opdoet. Gerichte aanrakingen stellen je in staat bewuster waar te nemen. In de ontmoeting worden patronen herkenbaar en kun je nieuwe mogelijkheden verkennen om met jezelf en anderen om te gaan. Haptotherapie is leren in het hier en nu.

 

Kosten

De kosten bedragen  €80,- voor een sessie van een uur. Een verwijzing is niet nodig. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt een (deel van) de kosten vergoed. Informeer bij Uw zorgverzekeraar.


Meer informatie
www.haptotherapeuten-vvh.nl

 

Terug naar aanbod

 

Arnhemseweg 532 - 7361 CN Beekbergen - 06-22581222 - This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Graag uw aandacht voor het volgende: Deze mail is verzonden vanaf een .INFO domein. Voordeverandering heeft geen domein geregistreerd met een .NL extensie. Wanneer u email stuurt naar voordeverandering.NL, zal deze niet bij de voordeverandering.INFO mailbox terecht komen. Uw mail kan dan ook niet worden gelezen en of in behandeling worden genomen. Ik verzoek u vriendelijk om uw adresboek waar opportuun aan te passen naar .INFO en de NL extensie te verwijderen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Marianne Houben This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it     www.voordeverandering.info www.facebook.com/Voordeverandering